וכאלה אנחנו, לא ביישנים. אם יש תחום שמסקרן אותנו אנחנו פוצחים בתהליך למידה חסר פשרות. ממשיכים את המסע אחר מאפה השמרים המושלם - פרק ב׳. אמ:לק - בסוף הצלחנו!
רצינו לגוון את שבלולי הקינמון הנהדרים שקרן לימדה אותנו להכין ולקפוץ כמה דרגות קדימה, אבל עדיין לא הצלחנו לגמרי להתגבר על הפחד שלנו משמרים, הם כאלה עדינים ומפונקים - כמעט כמונו.
כל המתכונים שמצאנו ברשת נראו לנו מסורבלים ומסובכים ולמרות זאת החלטנו לקחת את האתגר בשתי ידיים ופשוט לנסות. אין צורך לספר על העיסה הרכה מידי שיצאה לנו והזכירה במעורפל בצק או על הריח המשונה שעלה מהתנור ונעלם כמעט (בדגש על כמעט) רק לאחר נקיון יסודי ומתיש. אז במקום לחפש מתכונים, התחלנו לחפש סדנאות. ושיהיו אינטימיות ונעימות ככל האפשר בבקשה כי סדנאות המוניות ורבות משתתפים הן פחות הקאפ אוף טי שלנו.
כך מצאנו את עצמנו בסדנת השמרים של רולדין, אליה הגענו מצויידים בתיאבון גדול והמון קשב ורצון ללמוד. השעות הקרובות הפכו לגיבושון עתיר חמאה ותחושה חמימה של שותפות גורל, יחד עם שאר משתתפי הסדנה והמדריכה הקונדיטורית שניצחה על הכל ביד רמה. מסתבר שכמו הרבה דברים בחיים, הסוד טמון בידע.
אין כאן שום דבר מורכב יתר על המידה ורמות הפצ׳קריי באמת אינן גבוהות. מדובר בכמה חוקי יסוד מאוד פשוטים שאם לומדים אותם באופן מסודר - הכל הופך לפשוט ופוביית השמרים הידועה לשמצה - פשוט נעלמת.
הידעתם? הנה כמה טיפים ששמחנו ללמוד ושווה גם לכם לאמץ:
1. את הבצק כדאי להתפיח במקרר, בעיקר באקלים הים תיכוני עד חם מאוד שלנו.
2. נוח יותר לעבוד עם בצק קר וכדאי להיזהר שלא ללוש אותו יתר על המידה, שלא יתחמם. כך השומן שבבצק יכול להפוך לנוזלי ויפגע במרקם של הבצק.
3. צריך להיזהר שלא לרדד את הבצק יותר מדי, כדי שלא יהרס.
4. בגזרת המילויים - כאן אפשר ומומלץ להתפרע. מספר שילובי הטעמים הינו בלתי מוגבל ותנו לדימיון להוביל אתכם. מלוח, מתוק, חריף, חמצמץ - הכל הולך ויתמזג נפלא עם מרקם השמרים.
ככל שהזמן חלף, עלינו בעקומת הלמידה והרגשנו איך אנחנו מתמלאים ביותר ויותר ביטחון תוך כדי רידוד, לישה, זילוף וכמובן - טעימות לרוב. אחרי הכל, אין כמו עבודת שטח אמיתית כדי ללמוד דרך הידיים את כל הטכניקות הדרושות.
בסיום הסדנה, מלאי גאווה ונחת סידרנו את כל התוצרים לפרזנצטיה מרהיבה אותה כמובן צילמנו והפצנו בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית שלנו, שיראו יראו מה יצפה להם בארוחה החגיגית הבאה!
אחוות הגיבושון תמה בדיוק ברגע בו כל אחד קיבל קופסת טייק-אוואי ענקית ומיהר למלא אותה בכל טוב. גם אנחנו לא יצאנו נפסדים וחזרנו הביתה שמחים, מרוצים ומלאי מטעמים. ויותר מכך, הפגנו סופית את חשש השמרים והוספנו לארסנל המתכונים הביתי שלנו עוד כמה כוכבים מנצחים.
לא חשבתם שנשאיר אתכם ללא מתכון, נכון? אז הנה, החברים ברולדין לא עמדו בפני החיוך הממיס שלנו והסכימו לשחרר מתכון, במיוחד עבורכם. דרגת הקושי גבוהה יחסית, אבל אנחנו כבר יודעים בדיוק איך לעשות את זה. בתיאבון!
>> מאפה שמרים במילוי ריקוטה, פירות יער ושטרוייזל <<
לבצק הבריוש:
17 גרם חלב
12 גרם שמרים טריים
334 גרם קמח לבן (קר מהמקרר)
200 גרם ביצים (קרות)
9 גרם מלח
40 גרם סוכר
200 גרם חמאה
יוצקים את החלב לקערת הלישה ומפוררים לתוכו את השמרים.
מוסיפים לפי הסדר - קמח, ביצים, סוכר ומלח.
בעזרת וו לישה לשים עד איחוד חומרים.
מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עד קבלת חלון.
יוצרים כדור ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
להכנת מאפי גבינה ופירות יער:
335 גרם ריקוטה יבשה
17 גרם סוכר
17 גרם קורנפלור
מחית וניל
25 גרם ביצה
מיקס פירות יער (עדיף טריים, אם לא אז קפואים)
מערבבים את כל החומרים מלבד הפירות.
יוצרים מהבצק התפוח כדורים קטנים עם שקע, מזלפים לתוכו מילוי ופירות יער. מפזרים שטרוייזל ואופים רבע שעה ב-160 מעלות.
להכנת השטרוייזל:
100 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה
מערבבים בקערה אחת עד שמתקבלת תערובת פירורית (אפשר לעשות את הפעולה גם במיקסר עם וו גיטרה).
רוצים גם? הנה כל הפרטים:
מה? סדנת שמרים, מתוך לו״ז הסדנאות העשיר של המקום
איפה? במרכז המבקרים של רולדין, בקדימה. רח׳ האופה 1
כמה? 260-320 ש״ח (תלוי בסדנה) לסדנה מקצועית בת 4 שעות המלווה בכיבוד קל, מאפים (של רולדין כמובן) לצד פינת קפה ושתייה קלה.
בשורה אחת: סדנה נעימה, אינטימית נגישה ומקצועית. סוף סוף הצלחנו להבין את כל התורה ועוד הרבה יותר מזה.
נ.ב- יש גם סדנא מעולה לילדים במקום, תוכלו לקרוא עליה ממש כאן >>