פחמימות אהובות ומנחמות לצד הקפה, האם יצאתן לעולם מהתנור כדי לבשר לנו שיש גן עדן? בכל פעם שריח מאפה שמרים מציף אותנו חיוך גדול נמרח על פנינו, קשה להישאר אדיש לניחוח חמאה וקינמון באויר.


אנחנו אוהבים מאפי שמרים ומצטיינים בלאכול אותם. פנינו לקרן אגם מהבלוג "נשואה למאפיה" כי היא ממש מצטיינת בלהכין אותם. הבקשה שלנו הוגדרה במדויק: תכיני לנו את עוגת השמרים המושלמת לצד הקפה. ואח"כ תלמדי אותנו איך להכין אותה כדי שנוכל להכין עוד מכל הטוב הזה.

תמיד היה לנו עניין עם בצק שמרים ושושני שמרים אף פעם לא הסתדרו לנו בהרכבה, בשלב ה"שיבלול". "אתם לא משבללים נכון!" אמרה קרן. "אני אלמד אתכם איך משבללים שבלולים יפים וטעימים בקלות!"


משיבלול לשבלול- למדנו להכין שבלולי שמרים קינמון מעולים וטעימים שלא מתפקששים:

 

בצק שמרים

 

הכנת שבלולי שמרים

 

בדרך כלל שושני שמרים מכינים מרולדה שמגלגלים ופורסים לאורכה. השיטה של קרן- מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים אותו לרצועות, ומגלגלים כל רצועה לשושנה, כך הם יוצאים כל כך יפים.

בחורף, כשקר מומלץ להכין את הבצק לילה קודם ולהכניס למקרר לתפיחת לילה איטית.
ואם לא עשיתם זאת מבעוד מועד ניתן להאיץ תהליכים ולהתפיח במקום חמים- בקערה מתחת למזגן או להכניס לתנור שחומם מראש ל- 20 מעלות ולהשאיר אותו שם לתפיחה, בהשגחה כמובן.

 

חיתוך עוגת שמרים

 

קרן אגם מכינה עוגת שמרים

 

שושנת שמרים לפני אפייה

 

שבלול שמרים קינמון לפני תנור

 

שבלולי שמרים קינמון | תבנית עגולה קוטר 26 או כל תבנית שאתם אוהבים

 

לבצק שמרים:
3 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים/ חצי שקית שימרית
110 גר' חמאה רכה
חצי כוס ( 100 גר') סוכר
ביצה+ חלמון
כוס ( 240 מ"ל) חלב פושר
רבע כפית מלח

 

קינמון

 

למילוי קינמון:
1/4 כוס סוכר חום כהה
כוס סוכר רגיל
4 כפות קינמון
2 כפות קורנפלור
100 גר' חמאה מומסת

 

קינמון שמרים 

 להברשה:
ביצה טרופה עם מעט חלב

 

שמרים קינמון של קרן אגם

 

שמרים קינמון של קרן אגם

 

לסירופ סוכר:
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 כוס ( 100 גר') סוכר

 

שמרים קינמון של קרן אגם

 

אופן ההכנה:
מנפים קמח לקערת מיקסר עם וו לישה
מוסיפים את השמרים ומערבבים מעט
מוסיפים סוכר וממשיכים לערב במהירות נמוכה
תוך כדי ערבול מוסיפים ביצים, חמאה, חלב ולבסוף את המלח
לשים במשך כ- 8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה נקייה ומעט משומנת
מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן מעט מכל צדדיו
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים באזור חמים כשעה וחצי

 

שמרים קינמון של קרן אגם

 

בינתיים מכינים סירופ סוכר:
בסיר קטן על אש גבוהה מרתיחים סוכר ומים
מערבבים מעט עד שכל הסוכר נמס
מורידים ללהבה בינונית ומבשלים את הסירופ כ 5 דקות ללא כיסוי
מסירים מהאש ומצננים.

 

שמרים קינמון של קרן אגם 

 מכינים את המלית:
במיקרו, בקערה חסינת חום ממיסים את החמאה, מניחים בצד.
בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המלית היבשים.
מחלקים את הבצק לשניים, מחזירים חצי אחד לקערה עד לשימוש.
על גבי משטח עבודה מעט מקומח מרדדים את הבצק למלבן, הקפידו לרדד כמה שיותר דק. ככל שהרידוד יהיה דק יותר השושנים תצאנה יפות ובעלות יותר שכבות.
מסירים שוליים מיותרים ובעזרת מברשת סיליקון מורחים ומשקים את הבצק בחצי מכמות החמאה המומסת.
מפזרים מעל ובאופן אחיד חצי מכמות תערובת הסוכר והקינמון
חותכים את הבצק לאורכו לרצועות שוות ברוחב כ 5 ס"מ
מגלגלים כל רצועה לשבלול.


הופכים את השבלולים ומניחים שוכבים כשהחלק החתוך כלפי מעלה בתבנית האפייה.
שומרים על מרווחים קטנים ביניהם.
חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק, וממלאים את התבנית (אם נותרו לכם שושנים תוכלי לאפות אותם בתבנית אינגליש קייק)
מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת כ 1/2 שעה
לאחר כ 1/2 שעה מברישים את השושנים בביצה טרופה בעדינות
מכניסים לתנור ואופים כ 35 דקות
מוציאים מהתנור ומזגגים בסירופ סוכר

 

מוזמנים לבקר את קרן בבלוג שלה, שם תוכלו למצוא את המתכון הזה ועוד רבים אחרים ומעולים.

e-max.it: your social media marketing partner

כתבות נוספות שתאהבו לקרוא: