את החיבה הרבה שלנו לסלואו פוד איטלקי, אתם כבר אמורים להכיר. אבל האמת היא שבניגוד למה שמשתמע, אחת המנות האהובות עלינו ביותר היא מנה אחת זריזה ומדהימה בפשטותה.

סלט קפרזה הינו חלק בלתי נפרד מהמטבח הדרום איטלקי הקלאסי, משם גלש לכלל חלקי איטליה והתפשט לכל העולם המערבי. פירוש שמו - ״סלט מקאפרי״ אשר כמו מאכלים איטלקיים רבים שמו מציין את מקורו, הוא האי קאפרי מחבל קמפניה. אי אשר סמוך לנאפולי, שם נולדה הפיצה הידועה - פיצה מרגריטה, החולקת עם הסלט הקלאסי את אותה רשימת מרכיבים, רק שבסלט הינם טריים ואינם מבושלים.

 

רשימת המרכיבים כוללת שילוב פשוט וממכר של עגבניות, פרוסות מוצרלה, עלי בזיליקום, שמן וזית, מעט מלח ופלפל שחור. זה כל הסיפור. העניין מסתבך מעט באיכות חומרי הגלם עצמם הדרושים לקיומו של המתכון לפי הספר הקאפרי:
העגבניות צריכות להיות כאלה שהשתזפו תחת השמש הדרום איטלקית, שמן הזית צריך להיות שמן כתית מעולה המופק מזיתים אשר גודלו בחצי האי סורנטו שבחבל קמפניה וגבינת המוצרלה צריכה להיות מחלב באפלו איכותי.
חדי העין ישימו וודאי לב, שצבעי הסלט זהים הם לצבעי הדגל האיטלקי.

ובקלאסיקה כמו בקלאסיקה, תמיד כיף לבדוק רעיונות קולינריים חדשים להעשרת הקלאסיקה והפיכתה לאישית ומקומית. כך ניתן למצוא כמעט בכל מסעדה איטלקית ישראלית ואפילו בבתי קפה עם תפריט צהריים מעניין, טייק-אוף כזה או אחר על סלט הקפרזה.

 

שף יהונתן שרביט ממסעדת פיאטו הרחובתית, מציע גרסה מעניינת הלוקחת מהמרגריטה את רוטב העגבניות ומחליפה את העגבניות הטריות של המתכון המקורי בקרם עגבניות מדוייק ואת הבזיליקום באורגנו:

 

סלט קפרזה בקרם עגבניות מסעדת פיאטוצילום: אנתולי מיכאלי

 

סלט קפרזה בקרם עגבניות
מצרכים:
100 גרם מוצרלה במים
3 עגבניות שלמות
2 בצלים סגולים
4 שיני שום
חצי לימון
20 גרם צ'ילי חריף טרי
100 גרם שמן זית
חופן עלי אורגנו טריים
4 עלי בזיליקום טרי לקישוט
פלפל שחור גרוס
פרוסות דקיקות של צנונית לקישוט


לקרם עגבניות:
מחממים תנור ל-200 מעלות, חותכים גס את העגבניות והבצלים ומסדרים על מגש אפיה.
מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים בתנור עד להשחמה כ-20 דקות.
טוחנים במעבד מזון הכל יחד עם השום, הצ'ילי והאורגנו במעבד מזון ומזלפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי.
רצוי לסנן את המסה על מנת לקבל מרקם חלק אך לא חובה. ניתן להוסיף לשלב הצלייה עוד עגבניה גדולה ובצל סגול ולהוסיף אותם חתוכים לרבעים בשלב ההרכבה, מעל הקרם.


שלב ההרכבה:
בוזקים על צלחת מעט עמוקה מקרם העגבניות שהכנו קודם, לוקחים את המוצרלה ו"קורעים" לחתיכות גסות ומתבלים את הגבינה במלח ופלפל שחור. מפזרים מעל עלי הבזיליקום לקישוט ומזלפים שמן זית.

 

מסעדת לוצ׳נה ממושב אמונים מציעה לסלט גרסה ים תיכונית עוקצנית במיוחד בה מככב אנשובי כבוש בשמן זית ובמקום העגבניות המסורתיות נשתמש בפלפלים אדומים צלויים.

 

סלט קרפרזה עם פלפלים אדומים ואנשובי מסעדת לוצ'ינהצילום: אנתולי מיכאלי

 

סלט קרפרזה עם פלפלים אדומים ואנשובי

מצרכים:
2 כדורי מוצרלה לבנה טריה טריה
3 פלפלים אדומים
6 שיני שום שלמות
קופסה 50 גרם של אנשובי משובח בשמן זית
3 גבעולים של בצל ירוק חתוך באלכסון
שמן זית
חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה, קורעים את הפלפלים בידיים, מערבבים עם שיני השום ומעט שמן זית ומכניסים לתנור עד לקבלת צבע צלוי.
מוציאים מהתנור ומיד מערבבים את קרעי הפלפלים והשום עם עוד קצת שמן זית, כמה טיפות חומץ בלסמי וקופסה של אנשובי עם השמן והבצל ירוק.

 

שלב ההרכבה:
פורסים את הכדורי מוצרלה לפרוסות (כל כדור לכ- 5 פרוסות) אותן מסדרים במגש או צלחת גדולה.
מפזרים ממעל את הסלט עם הרוטב, באופן שיתבל את הגבינה כולה.
*אפשר להוסיף פלפל אחד חריף לפלפלים ולקבל סלט עוד יותר טעים

 

גם בהפקה האיטקית שלנו עם לירן גרודה כיכב הקפרזה כאחת מהמנות ובו מיקס מעניין של מיני עגבניות שונות ושמן דלעת החליף את שמן הזית הרגיל.

 

סלט קפרזה לירן גרודהצילום: גל בן זאב

 

סלט קפרזה ארומטי של לירן גרודה

מצרכים:

מוצרלה בופלו
5 עגבניות שרי תמר אדומות
5 עגבניות שוקולד
5 עגניות שרי צהובות
חופן עלי בזיליקון
3-4 כפות שמן דלעת
מיץ לימון
מלח
פלפל

 

אופן הכנה:
חותכים את העגבניות לחצי מעבירים לקערה מוסיפים את המורצלה קרועה ביד ואת שאר המרכיבים מערבבים בעדינות כדי לא לשבור את העגבניות ומגישים.

 

וגם אנחנו בבית מכינים את הסלט באופן המסורתי אבל אוהבים להשתמש בבייבי מוצרלה, בעגבניות שרי בתוספת זיתי קלמטה והמון חומץ בלסמי.

 

סלט קפרזה של קלפיש

 

ואם מתחשק לכם להתפנק בארוחה איטלקית מלאה ובמחיר אטרקטיבי אז מהיום יחל שבוע האוכל האיטלקי שייסדו בישראל מחלבות גד, והוא יימשך עד ה- 27.12.15.

כל הפרטים, כאן >> זו הזדמנות נפלאה לגלות מקומות חדשים ומנות איטלקיות מסורתיות עם טוויסט. שווה ומומלץ ביותר, אנחנו כבר הזמנו לנו מקום.

e-max.it: your social media marketing partner

כתבות נוספות שתאהבו לקרוא: