הקיץ כבר חולף לאיטו ואינספור שעות שבילנו עם הילדים בכל פארק אפשרי גרמו לנו להתגעגע לזוגיות.
ככה סתם, ארוחה רומנטית, בקבוק יין וקצת מוסיקה ברקע. במרפסת או בסלון- זה כל מה שביקשנו.
ומכיוון שהמאהבים הטובים ביותר הם ללא ספק האיטלקים היה לנו ברור שאיטליה תהיה ההשראה שלנו לארוחה זוגית אוהבת.
כל שהתחשק לנו היה להפשיל שרוולים, לשים את המגבת על הכתף ולהתחיל במלאכה. ואם אפשר קצת מוסיקה ברקע ולהתחיל עם היין תוך כדי הכנת הארוחה, אז אנחנו מסודרים.
פנינו ללירן גרודה- שף, יזם קולינרי וגאון מולקולרי שילמד אותנו איך האיטלקים עושים את זה ואיך אפשר להוסיף טוויסט עדכני למנות הותיקות והמסורתיות.
גרודה, שבימים אלה משיק מיזם מולקולרי חדש המנגיש חומרי גלם יחודיים לכל בשלן מקצועי וחובב הפשיל עבורנו את השרוולים והראה לנו מה ניתן לעשות בחומרי גלם מעטים אך מדויקים.
הספירולינה, אותה אצת סופרפוד אופנתית שידועה כל כך בערכיה הנשגבים מכילה כלורפיל שהוא החומר הירוק שקיים בתרד וצבע את הפסטה הטרייה לצבע מטריף. לינגוויני איטלקי מסורתי עם סלמון נורווגי מוטמע בתוכו, פירות יער, דובדני אהבה, אננס ותותים שכולם יובשו בהקפאה בטכניקות חדשניות שימשו כחומר גלם לקינוח נפלא לצד המסקרפונה האהובה.
אצלנו בבית, ארוחה בסטייל של מעדנייה היא אחד הדברים האהובים עלינו. כדי לתכנן ארוחה כזו פשוט צריך לפתוח את המזווה וללקט מתוכו מוצרי מעדנייה איתם אנחנו מאלתרים במטבח. ארטישוק כבוש, עגבניות מיובשות, שמן זית איכותי, חומץ בלסמי ממודנה, זיתים טובים, אנשובי, ועוד ועוד. כך גם בארוחה האיטלקית שלנו - מוצרי המזווה הקלאסיים חברו לחומרי הגלם הייחודיים ליצירת המנות.
הרבה אנשים נרתעים מהכנת פסטה טרייה לבד בבית. יש משהו מאיים במכונת פסטה ובכל תהליך ההכנה שנדמה מורכב מאוד. האמת, שאין פשוט מזה. כל מי שאי פעם התנסה בהכנת בצק ואפייה יגלה שתהליך הכנת הפסטה פשוט להפליא והתוצאה שמתקבלת לא דומה בטעמה לשום דבר אחר.
הוציאו מהראש את דימוי הפסטה התעשייתית המושלמת בצורתה וארוזה באריזות צלופן, אין צורך לדייק בחיתוך, יש קסם גדול בפסטה חתוכה גס. אם תתאהבו, תוכלו בהמשך לרכוש כלים מקצועיים לחיתוך ועיצוב הפסטה. אבל בתור התחלה כל הדרוש הוא משטח עבודה וסכין. ומכונת פסטה כמובן.
היין שנבחר לליווה את הארוחה שלנו היה LANDMARK MERLOT 2013 מסדרת הפרימיום של יקב ברבדו אשר בכרמי יוסף. יין אשר נבצר מענבי מרלו מזן מקלון המשובח וכל לגימה צבעה את הארוחה בניחוחות וטעמים עמוקים ומורכבים, בדיוק כפי שארוחה רומנטית מבקשת. יין שכזה דורש חידרור וזמן מה כדי להיפתח ולגלות לנו את כל רבדיו. כדאי לפתוח את הבקבוק בתחילת ההכנות, לזוג לדיקנטר אם יש כזה בנמצא וכך עד תחילת הארוחה היין יפתח.
ואי אפשר בלי לנצל את התזמון ולברך את כולנו בשנה טובה, מלאת אהבה, תשוקה ובריאות. לחיים!
את חומרי הגלם היחודיים בהם לירן השתמש ניתן להשיג אונליין ב- ELASTIC.
שף: לירן גרודה
צילום: גל בן זאב
סטיילינג: אינה גוטמן
וידאו: מעיין דיסקין
כלים: נעמן כלי בית
יין: יקב ברבדו, LANDMARK MERLOT 2013
ארט: MEDA
הפקה וקונספט: קלפטיש מגזין וגל בן זאב
פסטה פוטנסקה
להכנת הבצק:
200 גרם קמח פסטה PZ4
9 יח חלמונים
קורט מלח
כף ספירולינה (צבע מאכל טבעי ירוק)
כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד, במידה ויבש ניתן להוסיף 2-3 כפות מים
להעביר לקירור מכוסה בניילון נצמד.
להכנת הרוטב:
חופן עגבניות שרי תמר חצויות
5 שיני שום פרוסות
3 ארטישוקים שימורים BELL
4 פילטים אנשובי
חופן עגבניות מיובשות לחות
2 פטריות מורל מיובשות
חופן פטריות שנטרל מיובשות
מלח
פלפל
כל המרכיבים יחד למחבת עם שמן זית ומעט ציר פורצ'יני ( אפשר מים למי שאין)
מבשלים 3-5 דקות מתבלים מורידים מהאש
מבשלים את הפסטה על למצב רצוי מוסיפים לסיר עם הרוטב מערבבים ומגישים עם פרמז'ן וחופן עלי בזיליקום .
סלט קפרזה ארומטי
5 עגבניות שרי תמר אדומות
5 עגבניות שוקולד
5 עגניות שרי צהובות
חופן עלי בזיליקון
3-4 כפות שמן דלעת
מוצרלה בופלו
מיץ לימון
מלח
פלפל
אופן הכנה:
חותכים את העגבניות לחצי מעבירים לקערה מוסיפים את המורצלה קרועה ביד ואת שאר המרכיבים מערבבים בעדינות לא לשבור את העגבניות ומגישים.
פסטה יבשה מסלמון
חבילה של פסטה יבשה בטעם סלמון- מבושלת אלדנטה
5 עגבניות שרי
4 שיני שום
שמן אגוזים
חבילה של פילטים אנשובי
זעטר טרי חופן
בזיליקום טרי חופן
מוצרלה במים כדורים קטנים
כל המרכיבים יחד בסיר מלבד הבזיליקום לבישול של חצי שעה לאחר מכן להעביר את הפסטה לספיגת טעמים להגיש עם חופן בזיליקום ומעל כמה טיפות של שמן אגוזים.
מוס מסקרפונה ויוגורט
360 גרם מסקרפונה
90 גרם אבקת סוכר
70 גרם יוגורט 7% רצוי מסונן ממים
160 גרם שמנת מוקצפת רך
בקערת המיקסר מכניסים מסקרפונה ואבקת סוכר עם וו גיטרה ומערבבים על לקבלת מרקם חלק
מוצאים ומקפלים למסה את היוגורט המסונן ולבסוף את השמנת המוקצפת
מעבירים לקירור והתייצבות של שעתיים שלוש
להגשה:
מפזרים פירות מיובשים בהקפאה ובמרכז חופן מהמוס