בתור הפודי'ס שאנחנו, קצת הביך אותנו להודות בפני עצמנו שהמנה שהכי עושה לנו את זה על שולחן החג היא סלט משובח. חשבנו קצת על התופעה הזאת ונזכרנו שבכל ארוחה משפחתית רבת משתתפים ישנו תמיד סלט אחד מצויין וחגיגי שפשוט גונב את ההצגה מכל שאר המנות בעלות המונטין המכובד.

לכבוד החג הארוך הבא עלינו לטובה ומביא עמו שלל סעודות חג, פנינו לשף אייל גימשי, בעל קייטרינג המעדניה ואיתגרנו אותו עם בקשה שנחשבת קצת חצופה בסצינת הקולינריה - תכין לנו סלט! סלט טעים, כזה שיושבי השולחן יתקוטטו בינהם על הגישה אליו ובסיום הסעודה לא ישאר ממנו עלה אחד בקערה. סלט מעניין, שישלב בתוכו טעמים, צבעים ומרקמים - ושיתן פייט הולם לכל מנה אחרת על השולחן.
לשמחתנו הגדולה, אייל נענה לאתגר ובחיוכו הצנוע והכובש הכין לנו לא פחות משלושה סלטים מענגים וטייק-אוף מושלם על סלט פירות קליל לקינוח.

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשיסלט פירורי כרובית, תירס קריספי, קרם תפוזים צלויים, פטריות הירינגי ולוטה כרישה.

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשיסלט אספרגוסים חלוטים, ערמוני מים, נבטי דגנים, אפונה טרייה, איולי לימונים, שמן עשבים ויוגורט.

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשיסלט "ניסואז", סלמון שלוק, חלמון ביצה קרם זיתי קלמטה, איולי שום קונפי, באק צ'וי, נבטי צנונית, בייבי קייל, פירה מזלג חמוץ.

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי"מרק" תותים ויין מוסקט, פירות העונה חתוכים, קצפת, אורז קריספי, בתוספת "apple pie".

 

הבחירה הייתה קשה, אך מבין השלושה אימצנו לשולחן החג שלנו את סלט פירורי הכרובית וכמובן את הקינוח היפיפיה, מתוך ידיעה שהוא בוודאות ימשוך את כל תשומת הלב אליו.

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

סלט פירורי כרובית להכנה ביתית של השף אייל גימשי


מצרכים ל 4 סועדים:
2 כרוביות שטופות
חצי כוס תירס קלוי (סוג של פיצוחים)
צרור נבטי ברוקולי או נבטי צנונית
כוס של פטריות חתוכות גס (ניתן להשתמש בכל סוג של פטריות)
3 גבעולי כרישה שטופים
שן שום טרי
חצי כוס מיץ לימון
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
2 כפות גדושות חמאה
כוס וחצי שמנת

 

אופן ההכנה:
מקפיצים במחבת חמה מאוד עם קצת שמן קנולה את החתיכות הגסות של הפטריות, עד להזהבה קלה. (לא יותר מ 2 דק').
מגרדים בפומפייה דקה את זוג הכרוביות ומניחים בקערת עירבוב, מוסיפים תירס קלוי מיץ לימון, מלח,פלפל נבטים ואת הפטריות המוקפצות, והכוסברה.

 

לרוטב:
קוצצים דק את הכרישה, מכניסים לסיר עם החמאה וכוס מים ומבשלים עד שהכרישה רכה.
מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
טוחנים הכל בבלנדר ידני ומקררים במקרר.
יוצקים מהרוטב בכלי הגשה ומניחים את תערובת הכרובית מעל.


בתאבון!

 

מעדניית הסלטים אייל ג׳ימשי

 

מתכון "מרק" תותים בתוספת פירות העונה של השף אייל גימשי


מצרכים ל 4 סועדים:

 

1 ק"ג תותים
2 כוסות יין מוסקט (או כל יין קינוח מתוק)
3 כפות אבקת סוכר
כוס שמנת מתוקה להקצפה
מבחר פירות העונה קלופים וחתוכים יפה להגשה.

 

אופן ההכנה:
טוחנים יחד בבלנדר את התותים, היין ואבקת הסוכר עד למרקם של מרק סמיך, מקררים.
מקציפים לקצפת יציבה את השמנת המתוקה ומקררים.

 

הגשה:
בחרו כלי רחב עם שוליים, מזגו את מרק התותים לכלי ככה שהפירות החתוכים יבצבצו מלמעלה.
מוסיפים כף גדושה מהקצפת. אפשרי לקשט עם עלי נענע או בזיליקום ירוק וסורבה מרענן.


חג שמח!

 

קרדיטים:

 

צילום: אסף רביבו Solance Creative Minds

שף: אייל גימשי

כלים: Meda Romanian Home Goods ואוסף פרטי

e-max.it: your social media marketing partner

כתבות נוספות שתאהבו לקרוא: