הרחקנו עד נופיו הקסומים של עמק האלה, שם חיכה לנו שולחן עמוס תועפות מתוקים ויין אדום-אדום, משתה מושחת כמיטב המסורת של פורים.
ארוחות משתה מפוארות של פעם, סעודות מלכים ובני אצולה הציתו לצלמת הקולינרית גל בן זאב את הדימיון ואנחנו הצטרפנו אליה לחלומות בהקיץ על מפלי שוקולד, ערימות זילופים, נטיפי קרמל וכוסות קריסטל מלאות ביין אדום משכר.
שף קונדיטורית ריקי ביטון, האשמה הבלעדית בתמונות המושחתות שתפגשו כאן הגשימה לכולנו את הוויז'ן עם קינוחי שחיתות מושלמים ומענגים שהכינה בקפידה עבור הצילומים. יקב עמק האלה הצטרף לחגיגה בדמות לוקיישן מושלם ומילא את ציווי ה"עד לא ידע" הפורימי. כלים יפים שודכו לשולחן ויחד הפכו את מרכז המבקרים של היקב למקום חלומי עטוף בניחוחות יין ושוקולד.
הנסיעה לעמק האלה מהמרכז מלוות בנופים יפים וקדומים והיא המלצת טיול בפני עצמה.
היקב מוכר לכל חובב יין ישראלי ואחד האהובים על המסעדנים בארץ. חביות חביות עץ האלון במרתפי הקירור מסתירות בתוכן בלנדים מעניינים. לשולחן המושחת שלנו ציוותנו את הקברנה סוביניון מסדרת Ella Valley שבוקבקו בשנת 2011. היין העשיר, בעל אף דחוס ועוצמתי, עם ניחוח פירותי מתוק ומתובל בעדינות התאים באופן מדוייק לקינוחים העשירים.
במשך כל יום הצילומים הארוך כולנו יחד התאפקנו שלא לטרוף את העומד על השולחן. כמה שמחנו כשגל לחצה על הקליק האחרון במצלמה והכריזה על סוף הצילומים ותחילת הזלילה. מביך להודות, שלא נשאר כמעט כלום על גבי השולחן הפוטוגני.
בשנים האחרונות נדמה שפורים הפך לחג של ילדים בלבד, אבל אנחנו כאן בשביל להזכיר שהיינו פה קודם. פורים שמח ומושחת, בדיוק כמו שהחג הזה צריך להיות. לחיים!
קרדיטים:
קונספט וצילום: גל בן זאב צילום קולינארי
צילום וידאו ומאחורי הקלעים: מעיין דיסקין
שף קונדיטורית: ריקי ביטון
כלים ואביזרים: Meda
פמוטים ומסיכה ונציאנית: Aviel Abudraham Design
לוקיישן ויין: יקב עמק האלה
קעקועים זמניים: קוקטית
הפקה וסטיילינג: קלפטיש מגזין
המתכון של ריקי לקוגלהוף מושחת
תבנית בקוטר 20 מ"מ
לעוגה:
250 גרם קמח
15 גרם שמרים טריים
קורט מלח
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה
40 גרם סוכר
75 גרם חלב
מערבלים הכל יחד במיקסר עד ליצירת בצק אחיד. מניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
לאחר 20 דקות מנוחה מחזירים ללישה נוספת במיקסר בתוספת של:
50 גרם חמאה רכה.
לשים היטב ומניחים בקערה מקומחת קלות.
מכניסים לקירור למשך חצי שעה.
למילוי:
50 גרם סוכר
25 גרם קינמון
20 גרם חמאה מומסת
מרדדים את הבצק, מורחים עליו חמאה.
מערבבים סוכר וקינמון ומפזרים על החמאה.
יוצרים גליל, מהדקים את 2 הקצוות ומלבישים על תבנית הקוגלהוף.
אופים בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות.
לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
מערבבים היטב ומוזגים על העוגה בנדיבות.