וואבי- סאבי הינה פילוסופיה יפנית העוסקת באורח חיים ואסתטיקה ומקבלת את המציאות ואת פגעי הזמן באהבה, קבלה והשלמה.
כל שריטה ושפשוף הופכים להיות חלק בלתי נפרד מהדבר עצמו,
כמו צלקות שנשארות בגוף ומעטרות אותו.

פילוסופית הוואבי-סאבי מקבלת את החיים כפי שהם ולשם בדיוק מכוונים ב The Butcher's Furniture אשר יוצרים מעץ, ברזל, זכוכית, מתכת ואבן רהיטים המיועדים לשימוש במשך שנים רבות רבות.הסטודיו הוקם לפני כ-5 שנים עם חזון מעניין עיצובית ותפיסתית כאחד.
בוצ'ר הוא משטח עץ טבעי העשוי בשיטת חיבור יחודית ועמידה במיוחד, הוא שימש במקור את קצב הכפר ומכאן שמו.
בחיי הקהילה הסגורים של פעם, הקצב היה אחד מדמויות המפתח. כולם הכירו אותו והוא, את כולם ולאלו היקרים לליבו - הוא דאג לשמור צד כמה נתחים טובים במיוחד, בשם החברות. הקצבייה היוותה נקודת מפגש של החלפת מתכונים, השאת עיצות, התעדכנות שוטפת ורכילות עסיסית.

 

visiting The butchers furniture

 

ה- DNA הבוצ'רי משתלב היטב במהות המותג. זו איננה חנות רהיטים או סטודיו כי אם נקודת מפגש מלאת השראה עבור לקוחות, קולגות ושכנים תושבי המקום. לצד פרטי הריהוט והאביזרים המשלימים ניתן למצוא פריטים רבים של מעצבים צעירים וותיקים הנמצאים שם כמעין גלריה המשלימה את הסגנון והאווירה, להשראה ורכישה כאחד.

 

visiting The butchers furniture

 

כמו תמיד, כשאנחנו נחשפים למקום מעניין הן ויזואלית והן ערכית אנחנו מסתקרנים לדעת מי אלו הם האנשים העומדים מאחוריו. כאן בבוצ'רס זהו המייסד והבעלים אדם אפרת, דמות מרתקת וכובשת לב אשר הקים את כל זאת בעשר אצבעות ידיו, קלאסיקת הנגר שמכר את שדרות מדיסון.

 

visiting The butchers furniture

 

הוא גדל ברמות השבים ורוב חייו גר עם אביו, אמן רב תחומי במקצועו. בביתם הייתה סדנת עבודה שכללה נגריה בסיסית, מסגריה, כלים לעבודה בזכוכית ועוד. כאמן, אביו עבד עם כל החומרים הקיימים בסדנה הביתית ותמיד שילב חומרים "משומשי טבע" כמו חלודה, פחם, צמיגים ישנים או עצים שנסחפו בשיטפון. בטיולים תמיד היה אוסף פחיות חלודות או אבנים מוזרות.

 

visiting The butchers furniture


אדם ואחיו למדו שאם חסר להם דבר מה, אז קודם כל אפשר לנסות לבנות אותו לבד. אם זה מדף, מיטה, ארון או מתנה לחג, תמיד אפשר ללכת מאחורי הבית ולבנות משהו. כל גבולות החשיבה פועלים בצורה שונה ורמת הביטוי העצמי והיצירתיות פועלת ללא גבולות.

למרות אהבתו לעולם עובדי הידיים החליט אדם לשנות כיוון כדי להבין לדבריו "איך העולם הגדול פועל". כך מצא עצמו אחרי שירותו הצבאי בפראג, שם למד במשך שלוש שנים מנהל עסקים. בסופו של דבר עולם השיווק משך אותו, שם מצא את היצירתיות הטבועה בו, שכל כך חסרה לו בעולם במספרים.

 

visiting The butchers furniture

 

אהבתו החדשה הביאה אותו למשרד המיתוג המיתולוגי של ברוך נאה, שם למד לפתח מותגים, לבנות שפה, אסטרטגיית שיווק ועוד. עבודתו במשרד התרכזה בעיקר מול ארה"ב ואחד הלקוחות העיקריים שעבד איתו היה חומוס Sabra (חברת הענק של שטראוס). באחת מנסיעות העבודה לניו יורק הוא מצא עצמו מנחה קבוצת מיקוד לעקרות בית ניו-יורקריות לגבי איך הן מגישות את החומוס שלהן. בזמן הדיון המעמיק שהתקיים בין מנהלי השיווק של סברה בנושא נחתה עליו לדבריו "קרן אור ופעמון צלצל אצלו בראש. שלט ענק עלה לי מול העיניים ואמר לי בפשטות שאני בוודאי היחיד פה בחדר שיודע לרתך". המחשבה הזו נוערה מהר, אבל השלט המשיך לפקוד את אדם בתכיפות. "אתה יודע לעבוד על קרייזיק (מסור שולחן גדול)" וכך הלאה והלאה. לבסוף הוא הבין שעם כל הכבוד לחומוס ניו-יורקי, הגיע הזמן לחזור הביתה, למקורות. לעץ, לברזל ולחומר.

 

visiting The butchers furniture


עולם העיצוב והבנייה תמיד זרם אצלו בין העורקים אבל הפעם החליט לקחת איתו את כל הכלים שקיבל בעולם השיווק. "הבנתי שאני רוצה לפתח קונספט. לא משהו חדשני או עם יומרות משיחיות. אני רוצה לדבר על שני דברים שלאט לאט נעלמים מהעולם שלנו: פשטות ואותנטיות. הכלים שלי יהיו החומר והעיצוב". את ההשראה מצא בעיקר בעיצוב סביבת העבודה של עובדי הכפיים: האופים, עובדי הבניין, המסגרים, התופרים וכמובן - הקצבים. כל אחד פיתח קו עיצובי שנובע מצורך פרקטי, בלי התייפיפות מיותרת ועמיד מאוד.

 

visiting The butchers furniture


גם סגנון הבאוהאוס שמדבר על ניקיון, צניעות ומינימליזם מושך אותו. אך עבור אדם, לבה של ההשראה פועם בעולם החומר ובראש עץ. העץ מגלם בעיניו יופי טהור, חיבור לאדמה ואותנטיות. פילוסופיית הוואבי-סאבי מלווה את עשייתו של אדם בכל רהיט ופריט שהוא מעצב ומייצר.

 

visiting The butchers furniture


אדם לא שוכח את האנשים עבורם הוא מעצב. "אני מושפע מבני אדם, מהקשיים שלהם, מהצרכים שלהם, מהיכולות והחלומות שלהם". למרות כל זאת, הוא לא אוהב להיות רציני מדי וחשוב לו מאוד לשלב קריצה חצופה בכל עיצוב. קמצוץ וואבי-סאבי, צבעוניות עזה וחוסר בגימורים "מושלמים" מתבלים את עבודתו ומייחדים אותה. לדבריו, "נוכחות של עץ, קטן כגדול, מביאה איתה אנרגיה חיובית לסביבה בה העץ נמצא. אני חושב שאנשים שיש להם פריטי עץ בבית הם בהגדרה חיוביים יותר לעולם".

 

visiting The butchers furniture

 

כולם יודעים שהמטבח זה הלב של הבית וגם בסטודיו פועם לו מטבח שף מאובזר. Butcher's זה מותג של בית. לא סתם בית אלא בית שחיים בו, בית עם ריחות וטעמים, בית עם נשמה. המטבח בחנות הוא מטבח פעיל. אם להפסקת צהריים מפנקת, לארוחת שף רומנטית או סדנאות בישול.
אדם קורא לזה - connecting food and wood. לדעתו יש מכנה משותף ענקי בין טבחים לנגרים בצורת העבודה והחשיבה. כמי שמנגר כמעט על בסיס יום יומי וגם חובב בישול הוא חש היטב את הקשר החזק הזה בכל פעם מחדש.

 

visiting The butchers furnitureצילום: טלי דברת לקלפטיש מגזין

 

 

The Butchers Furniture המייסדים 1, רמות השבים.
ואנחנו בהחלט ממליצים לעקוב אחר עמוד הפייסבוק המשובח של בוצ'רס ולהתעדכן בפעילות היפה שלהם.

 

e-max.it: your social media marketing partner

כתבות נוספות שתאהבו לקרוא: