במבצע שיזמה הסוכנות היהודית ב- 5 לאוקטובר 1946, אחד- עשר ישובים בנגב הצפוני אוכלסו בין לילה על מנת להכלל בגבולותיה העתידיים של מדינת ישראל. המבצע כונה "11 הנקודות". הנקודה ה-12, הינה נקודה מטאפורית אשר ממשיכה את סיפור ההתיישבות בימינו אנו, נקודה קטנטנה במושב שדה צבי, אי אוטופי של שלווה מנותקת, אליו הגענו להתארח.

התחושה השוררת במקום הדרומי הינה חמה ועוטפת, כאומרת הגעתם לחוף מבטחים. עכשיו אפשר להרים כוסית ולהירגע.

 הנקודה ה-12 הוקמה על ידי האמן דורון אפרת, יחד עם אמנים נוספים השותפים לעשייתו. אל דורון הצטרפו בנו הצעיר שאול וכלתו רותם המקסימה אשר מתגוררים בנחלה רחבת הידיים ומפעילים את המקום.

 

שאול אפרת

 

שאול ורותם מטפלים באהבה בגינת הירק ובמטע עצי הפרי כמו גם בכרם שממנו הם בוצרים ענבים מהם ביקב המשפחתי הקטן דורון מייצר יין נהדר אשר מוגש לאורחי המקום. משק אוטרקי של ממש.

 זה איננו מתחם אירוח שגרתי, אלא מקום עם הלך רוח דומיננטי של פשטות, השלמה עצמית, חיים מחוברים לטבע וצניעוות.

 

הנקודה ה-12 במושב שדה צבי

 

הנקודה ה-12 היא מתחם המוקדש לאמנות סביבתית מודרנית אשר מכבדת את הפשטות ואת חוסר השלמות. לא פעם מוזכרת פילוסופיית הוואבי- סאבי כמנטרה המשרה את הלך הרוח שבמקום.

 

הנקודה ה-12 במושב שדה צבי

 

יצירות סביבתיות וספריית חומרים הנאספה עם השנים מקיפות את השטח ובגלריית האמנות מוצגות עבודות של אמנים מקומיים ותערוכות מתחלפות.

 

כסא רכב ממוחזר

 

הנקודה ה- 12 מושב שדה צבי

 

פריטים רבים במקום מבוססים על עקרון השימוש החוזר. כך למשל, כיסאות שפורקו מרכבים ישנים הפכו לכיסאות נוח, לאחר שהורכבו להם גלגלים. ״כסאות הרכב הם הדבר היחיד שלא ניתן למיחזור ברכבים שיורדים מהכביש, וזאת הדרך שלנו לתת להם שימוש חדש" מספר שאול. "ילדים מאוד אוהבים להגיע למקום שכן כל פינה מסקרנת אותם ויוצרת עניין" מוסיף. זה בהחלט איננו מקום נופש שגרתי. שקענו לנו נינוחים בתוך כיסאות הרכב הנוחים ושאול הגיש לנו לטעימה כוס יין, תוצרת הכרם והיקב המקומי ופרוסת לחם טובה עם ריבה - שניהם מעשה ידיו.

 

שאול מכין לחם מחמצת

 

בצק מחמצת תופח

 

טאבון עצים בנקודה ה-12 מושב שדה צבי

 

לחם מחמצת

 

שאול, שף המתמחה באפיית לחמי מחמצת, אופה מידי בוקר לחמים שהם לא פחות ממדהימים, ומבשל ארוחות שף ייחודיות בהתאמה אישית לאורח המקום. לכל מנה הוא משתדל להכניס טוויסט מפתיע ולא שגרתי מחומרי הגלם שאת רובם הוא בעצם מגדל במקום. לרוב הבישול והאפייה נעשים בטאבון העצים הענק שבנה בעצמו.

 

הנקודה ה-12 במושב שדה צבי

 

הנקודה ה-12

 

גזרים בנקודה השתיים עשרה

 

כרם ענבים בנקודה ה-12 במושב שדה צבי

 

לקח לנו כמה רגעים להבין לאן הגענו ולהתאים את הלך הרוח שלנו והשעון הפנימי הרגיל לתקתוק אחר.

לבסוף נשאבנו לעולם שדורון, שאול ורותם יצרו. עוד יותר קשה היה לחזר אחורה, מצויידים בפרספקטיבה מעט שונה על חיינו ולחזור לשגרה העמוסה אחרי ריענון מערכות כולל.

 

 

הנקודה ה- 12 מושב שדה צבי, משק 58

e-max.it: your social media marketing partner

כתבות נוספות שתאהבו לקרוא: