פרנקפורט ידועה בעיקר כעיר של זונות ובנקאים; אחרים רואים בה תחנת מעבר ליעדים שונים בעולם. כל זה נכון: הבנק האירופי ומטות בנקים רבים אחרים מרוכזים בדאון טאון של פרנקפורט; אזור התחנה המרכזית מלא בבורדלים; ומיליוני נוסעים עוברים מדי יום בשדה התעופה, שנמצא במרחק עשר דקות נסיעה מהעיר. אבל מעבר לכך, פרנקפורט היא מטרופולין שוקק חיים.

למעשה, היא אפילו מזכירה מעט את תל אביב (לא בכדי הן ערים תאומות): היא לא גדולה כמו ברלין (700 אלף תושבים בלבד), ואין בה יותר מדי מונומנטים היסטוריים, מכיוון שרובה נהרסה במלחמת העולם השנייה, אבל אפשר בהחלט להסתובב בין הברים שהעיר מציעה בכל שעות היממה.
לפני שתצאו לקרוע את העיר חשוב לדעת שרוב מקומות הבילוי לא מקבלים כלל כרטיס אשראי, לכן כדאי להצטייד במזומן. כמו כן, נהוג להשאיר טיפ ישירות למלצר/ ברמן: כשאתם נותנים לו את הכסף, אתם אומרים מראש כמה עודף אתם רוצים בחזרה.
אגב, גם בפרנקפורט אסור לעשן במקומות ציבוריים, אלא שכמו בתל אביב, גם כאן קשה למצוא ברים שאוכפים את החוק הזה.

 

1. Die Weinstube im Nordend

בשנות ה-60 העליזות הם היו סטודנטים היפים שהתמקמו בנורד-אנד (Nordend), שכונת פועלים חביבה בפרנקפורט, ורקמו מהפכות באוניברסיטת גתה בעיר. כיום הם התבגרו, התברגנו ושכחו מניסיונותיהם לשנות את העולם. הם עדיין גרים בנורד-אנד, שנהפכה בהתאם לשכונה בורגנית ודי יקרה, ונוהגים לפקוד בהמוניהם את בית הקולנוע השכונתי, המסעדות האיטלקיות שהשתלטו על השכונה בהמוניהן ובוויין שטובה (Weinstub), סלון יין בתרגום חופשי.
הוויין שטובה של הנורד-אנד קיים מאז 2001, אבל ניכר ששום דבר לא שונה בחלל המקום מאז שנות ה-60. התפאורה נראית אותו הדבר וכך גם באי המקום, שבמקום לטוות הפיכות, דנים בנושאים ברומו של עולם, ומספרים על החופשה האקזוטית האחרונה בבורמה, ביושבם סביב שולחנות עץ פשוטים.
כיאה לשמו, מציע הוויין שטובה מבחר יינות מרשים מרחבי אירופה, ואף כמה נשנושים שהולמים ערב שתייה איכותית, כמו מבחר נקניקים וגבינות, לחמים, זיתים ואפילו גרסה מעניינת של חומוס. מומלץ לא להגיע למקום בשישי אחרי 21:00, אז המקום הומה אנשים, בשילוב גילאים מעניין: החל ב-20 + וכלה בבני 70, שעדיין נהנים מכוס יין משובחת.
אם אתם כבר שם, כדאי לנסות את יין הריזלינג המקומי. מחוז הסן הוא בית הגידול המקורי של הזן הזה ובניגוד לישראל, שבה אפשר למצוא אותו בעיקר בגרסה הדרום-אפריקאית החצי יבשה, כאן הוא יבש וחמצמץ יותר. כוס יין ממוצעת תעלה 5 יורו, אבל שם נוהגים להגיש כמות גדולה פי שתיים מאשר בישראל (0.2 מ"ל), כך שבהחלט מדובר במחיר שווה לכל כיס.

לאתר>>

כתובת:Eckenheimer landstrasse 84

 

2. Das Nord

גרמניה מחולקת למחוזות, שלכל אחד מהם יש את המסורת והמנהגים שלו, וכל גרמני משוכנע שהמחוז שלו הכי טוב. שני בנקאים צפונים, שעברו להתגורר בפרנקפורט בשל עבודתם, חשו געגועים עזים לצפון והחליטו לפתוח בר שיזכיר להם את הבית. מכיוון שלא עשו זאת בשביל כסף, הבר היה פתוח רק בסופי שבוע, לא החזיק בירות מהחבית וערך הקרנות של משחקי כדורגל, בעיקר של קבוצות מהצפון.

 

Das Nordצילום: Das Nord

 
כעבור שנתיים החליטו שמיצו את החוויה ומכרו את הבר. הבעלים החדשים שמר על העיצוב הביתי משהו של הבר, יחד עם הטפטים, מגוון הכורסאות האקלקטי והפוחלצים על הקירות, אבל הרחיב את ימי הפעילות לארבעה. באי המקום הם בעיקר תושבי השכונה הצעירים (20-40), שמבקשים מקום שכונתי לשבת בו עם חברים עד השעות הקטנות של הלילה. מחירי האלכוהול נעים מ-2.60 יורו לבקבוק בירה, דרך 4.5 יורו לכוס יין (0.2 מ"ל) ועד ל-6.5 יורו לקוקטייל (קובה ליברה, מוחיטו או קייפיריניה). בנורד אין מטבח, אבל אם האלכוהול עשה אתכם רעבים, אפשר להזמין אוכל מהמטבח הגרמני מסורתי של בר הג'אז השכן.

לאתר >>

כתובת: Sandweg strasse 64

 

3. Rote Bar

 קשה מאוד לגלות את מיקומו של Rote Bar (בר אדום). למעשה, יכול להיות שתחלפו כמה פעמים על פני דלת תמימה למראה, שכביכול משמשת כניסה לבניין מגורים על גדות נהר המיין. אם תצליחו להציץ בחלון הגבוה, תוכלו לזהות שמדובר בבר, אבל קשה לפענח כיצד לפתוח את דלת הבניין הנעולה.
רק יודעי ח"ן מכירים את הפעמון הסודי שנמצא לימינה של הדלת. לאחר שתלחצו עליו יגיע אחד מעובדי המקום, ילווה אתכם פנימה ויושיב אתכם על הבר, או שיפנה אתכם לשולחן קטן בצדו. חלל הבר די קטן, בגודל של דירת סטודיו ממוצעת, ולכן בסופי שבוע כדאי להזמין מקום מראש.
את הבר, שקיים כבר שנים רבות (איש לא זוכר כמה), מנהל ברמן מבוגר, לבוש בטוקסידו עם פפיון, ולצדו שני שוליות צעירים יותר. יחד עם נברשות עתיקות וכוסות קריסטל, אפשר לדמיין לרגע שהדלת שדרכה נכנסנו העבירה אותנו אחורה בזמן לבר אפלולי בשנות ה-30. רשימת הקוקטיילים בתפריט היא קלאסית ברובה, אבל אם תספרו לברמן מה אתם אוהבים ולמה אתם מצפים מהדרינק שלכם, הוא ישמח לאלתר עבורכם קוקטייל שלא נמצא בתפריט.
קוקטייל עולה כ-9 יורו וזה בהחלט משקה שכדאי להתענג עליו לאט ובכיף, יחד עם בן שיחה מעניין. אגב, גם אתר האינטרנט של הבר נבנה באופן מאתגר למדי: כדי להגיע לפרטים אודות הבר האדום, יש להקליק על הכניסה לבר בציור ולהצליח להיכנס לחלל הבר הווירטואלי.

 לאתר >>

כתובת: Mainkai 7

 

4. Schoeneberger

שונברגר נמצא בלבה של בורנהיים, אחת השכונות הוותיקות בעיר, שאהובה במיוחד על צעירי פרנקפורט ומאכלסת בתוכה מגוון ברים, בתי קפה ומסעדות. הייחוד של בר המסעדה ההומה טמון בעיקר במגוון ה-Flammkuchen (עוגה בלהבות, בתרגום ממש חופשי) שהוא מגיש. הפלאם-קוכן - מאכל נפוץ במחוז הסן (מקום מושבה של פרנקפורט) ומקורו בחבל אלזס, שם הוא מכונה Tart Flambee – הוא מעין גרסת פיצה צרפתית: בצק דק אפוי שמעליו שמנת חמוצה, בצל קצוץ ובייקון.
בשונברגר תוכלו למצוא את הגרסה המקורית של הפלאם-קוכן, וגם מנות משודרגות עם ציפויים נוספים, כמו פטריות, גבינה, פלפלים, עגבניות, רוקולה וצ'וריסו. עלות כל מנה – כ-8 יורו. מלבד זאת, מציע הבר סלטים ומנות עיקריות, כמו סטייק, שניצל והמבורגר.
אם אתם יותר בכיוון של שתייה, תוכלו להזמין מנות קטנות, כמו לחם שום ונאצ'וז, יחד עם האלכוהול. כוס יין תעלה כ-4.5 יורו, קוקטייל – 7.5 יורו וכוס של חצי ליטר בירה – כ-3.5 יורו.

 

Schoenebergerצילום: Schoeneberger

 

חלל הבר-מסעדה גדול ומכיל שולחנות שיכולים לאכלס קבוצות גדולות של אנשים. עם זאת, הגודל נהפך לחיסרון כשמנסים לנהל שיחה שקטה ולא מצליחים להתגבר על ההמולה. בימים חמים ישנה חצר פנימית שמאפשרת לברוח מהרעש שבפנים. בזמני מונדיאל או טורניר חשוב אחר מוקרנים משחקים בחצר.

לאתר >>

כתובת: Bergerstrasse 237

 

5. Moloko

 בבוקר הוא משמש כבית קפה שמגיש ארוחות בוקר עד 16:00, אך בערב האורות מתעמעמים, המוזיקה מתגברת, סרטי אנימציה מוקרנים על הקיר, הברמן מתחיל לשקשק ולערבב משקאות והתפריט נכתב על לוח, שאם רק תבקשו תסכים המלצרית להביא אותו עד לשולחנכם כדי שתוכלו לבחור ממנו. אין ספק שתפאורת הרטרו של המולוקו, שמתכתבת עם שנות ה-60, משרתת גם את היום וגם את הלילה.
ביום – בית קפה נעים ומעוצב, שגם עושה חשק לעצור לכוס יין ולשיזוף מהיר בשולחנות שבחוץ, כשמזג אוויר מאפשר זאת; בערב – בר-מסעדה עם תפריט שמשתנה בכל יום, כמו המבורגר, סלטים, ירקות צלויים עם גבינת עזים חמה ועוד. מחירי המנות נעים בין 7.5 יורו ל-10 יורו. הכל תלוי במה שמוגש באותו היום.
תפריט המשקאות המקושקש מכיל יינות, בירות, קוקטיילים, משקאות סוואר למיניהם, לונג דרינקס וגם קפה לנמנעים. קוקטייל ממוצע יעלה 7.5 יורו וכוס יין כ-5 יורו. רמת הדציבלים בו נמוכה דיה כדי לנהל שיחה בשניים או בחבורה עליזה, ובסוף הבילוי כדאי לחצות את הכביש אל נהר המיין וללכת מעט לאורכו.

לאתר >>

כתובת: kurt-schumacher-strasse 1

 

6. Fleming's deluxe hotel

אם אתם ילדים בנפשכם, או סתם מבוגרים שאוהבים צעצועים, המקום הזה הוא בשבילכם. המלון, שממוקם במבנה משנות ה-60 ושופץ בהתאם לרוח התקופה, השאיר לצד המעליות המודרניות את מעלית ה-PATERNOSTER ההיסטורית: מדובר בעצם בשורת תאים שמסתובבים באטיות ללא הפסקה, גם כשעולים עליהם ויורדים מהם (בדומה למדרגות נעות). כדי להגיע לבר הממוקם בקומה האחרונה של המלון תוכלו לבחור בין מעלית מודרנית לבין הפטרנוסטר. מיד כשתיכנסו אל הבר המפואר, תיגש אליכם מארחת שתציע לתלות את מעילכם ותושיב אתכם במקום שתחפצו - בר, שולחן, או על המרפסת שמשקיפה על קו הרקיע של פרנקפורט וניצבת לצד מגדל השמירה העתיק, שמסמן את אחת הכניסות שהיו בעבר לעיר.

 

Fleming’s deluxe hotelצילום: Fleming's deluxe

 
חשוב לציין כי המקום לא זול בכלל – קוקטייל יעלה לכם כ-13 יורו – אבל שווה לבקר בבר, שניצב ממש במרכז העיר, בשביל העיצוב המיוחד של המלון, האווירה היוקרתית בבר והנוף היפה שנשקף מהמרפסת. ועבור חלקנו: במיוחד בשביל הנסיעה בפטרנוסטר.

לאתר >>

כתובת: Eschenheimer Tor 2

 

7. Good times for good people

הבר עם השם הארוך והמשונה מכונה גם "בר ללא שם" (Bar ohne Namen). הבעלים שלו מעולם לא הצליחה למצוא לו את השם הראוי, ולבסוף דבק בו הסלוגן שליווה את התפריט. הבר הקטן נמצא ב-Eschenheimer Tor , בדיוק אל מול מלון הפלמינג'ס. כך שאם מיציתם את ההתחככות בשועי פרנקפורט, תוכלו למצוא בו מפלט זול יותר.
המקום פתוח משעות הבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה. בשעות הצהריים מתארחים בו בנקאים וכלכלנים, שעובדים בבורסה הסמוכה או במטות הבנקים, ומגיעים גם בערב לדרינק קטן אחרי העבודה; ובשעות הערב המאוחרות מתחלף הקהל בחבורות בליינים. השפה האנגלית מככבת ברבים מהשולחנות.

 

Good times for good peopleצילום: Zino

 
את החלל הצפוף שבפנים חולקים בר קטן, שבו ניצבת גם מכונת קפה לחובבי הז'אנר, עמדת די.ג'יי שמתאכלסת בערבים וכמה שולחנות קטנים ונמוכים. מחוץ לבר ניצבים כמה שולחנות גדולים, וכשמזג האוויר מאפשר זאת עדיף לשבת שם וליהנות מהאוויר הפתוח ומהנוף העירוני. אבל האמת היא שגם בחורף, הצעירים שפוקדים את הבר גולשים החוצה, עומדים בחזית המקום, שותים ואף רוקדים.
תפריט האוכל של הבר לא גדול. הוא מכיל בעיקר סנדוויצ'ים גדולים שמוגשים עם תפוצ'יפס, ומנות מתחלפות מדי שבוע (פסטה ומרק). קוקטיילים יעלו בסביבות ה-8 יורו וכוס יין ממוצעת תעלה 5 יורו.

לאתר >>

כתובת: Eschenheimer Tor 3 

 

8. Luna bar

 כבר כמעט 20 שנה מגישים בלונה בר קוקטיילים קלאסיים שנרקחו בתקופות שונות, מהמאה ה-19 ועד לתחילת המאה ה-21, לצד קוקטיילים מעט חדשים יותר, פרי המצאתם של הברמנים במקום. לצד כל קוקטייל מצוינת שנת המצאתו והוא מוגש בקפידה, בכוס הנכונה ועם המרכיבים הטריים הנלווים.
הלונה בר ממוקם ממש מרחק יריקה מה-Zeil (אזור הקניות הגדול בפרנקפורט), והתעודות הרבות שתלויות לאורך הבר מעידות על התארים הרבים שגרף במהלך השנים. הבר עצמו תופס את רוב חלל המקום וסביבו ניצבים שולחנות בר קטנים.
ב-20:00-19:00 תוכלו ליהנות משעה שמחה. בסביבות 21:30 משנה המקום את עורו, ומבר שקט ונעים לשיחה הוא נהפך למעין דאנס בר הומה אדם ומעושן. המוזיקה – פופ ולהיטים שנעים בין מיילי סיירוס לאיימי ויינהאוס – מתגברת, כך שלמי שיושב סמוך לרמקולים אין סיכוי לנהל שיחה קולחת. גם הצפיפות עולה ובשלב מסוים נראה כי המקום עולה על גדותיו.

 


מחירי הקוקטיילים נעים בין 9 יורו ל-10.5 יורו, לא זול בכלל, אבל לפחות הם נעשים בידי ברמנים מקצועיים ומיומנים, שניכר שכבר מזגו משקה או שניים בחייהם.

לאתר >>

כתובת: Stiftstrasse 6

 

9. The Parlour

אם הלונה בר הוא בר הקוקטיילים העממי והשמח, הרי שהפארלור נראה כמו סלון נינוח שמגיש את הקוקטיילים הטובים ביותר בעיר, כך טוען לפחות עיתון ה"פרנקפורטר אלגמיינה", שהכתיר אותו ככוכב בין כל הברים בפרנקפורט. הפארלור נפתח לפני שלוש שנים בדיוק, אבל לבעלים שלו, יארד הגוס, יש רזומה מרשים וארוך בסצינת הברים בעיר והוא נחשב לאחד המיקסולוגים הטובים בה.

 

The Parlour צילום: The Parlour

 
לא מפתיע אם כך שהפארלור מייצר בעצמו את כל התמציות והמיצים ומערבב קוקטיילים מקוריים, תוך שכל המרכיבים שבהם נעשה שימוש נמצאים ממש על הבר, שמוגשים לכם בסגנון הגשה מעניין. התפריט משתנה בכל יום בהתאם לגחמותיו של המיקסולוג האחראי באותו ערב. גם הפינגר פוד משתנה בהתאם. מחיר קוקטייל ממוצע הוא כ-9 יורו.
הבר נמצא ברחוב קטן מאחורי הבורסה. קשה למצוא אותו מכיוון שאין שלט בחוץ והדלת החיצונית נראית כמו כניסה לבניין אפרורי, אבל בהחלט שווה להתאמץ מעט כדי למצוא אותו, וליהנות מקוקטיילים מעשה ידי אמן.

לאתר >>

כתובת: Zwingergasse 6

 

10. The fox and the hound

 

יום אחד במאה ה-15, על גבעותיה המוריקות של אנגליה, הצליח שועל ערמומי להימלט מלורד אנטוני וכלבי הציד שלו. במהלך המרדף, השתחל השועל למרתף של פונדק, שם העביר את זמנו בלגימת בירת אייל בריטית משובחת. מאז נהפך הפונדק למקום מפלטו של השועל, עת שכלבי הצעד חיפשו אותו לשווא. הוא שתה מהאייל המשובח והצליח לחיות יותר זמן מלורד אנטוני, שמת מפצעיו לאחר תאונת רכיבה מצערת. השמועה מספרת ששועל שיכור הבהיל את הסוס.
השועל וכלב הציד הוא פאב מסעדה אנגלי, ואולי המקום הכי אנגלי בפרנקפורט, שקיים כבר יותר מ-15 שנה וממוקם בלבה של שכונת ווסט-אנד, ביתם של מגדלי משרדים ועשירי העיר. בתפריט: הרבה בירות מהחבית ואוכל אנגלי מחמם ומשביע את בטנו של מי שצרך הרבה אלכוהול וזקוק לפחמימות ולשומן, כמו פאי רועים, פיש אנד צ'יפס, צלעות טלה ותבשילי קארי. בנוסף בכל שבוע יש תפריט אוכל מתחלף עם מנות שעלותם נעה בין 9 ל-14 יורו, ובשעה השמחה, בימי שני עד שישי ב-17:00-19:00 תוכלו ליהנות מבירה במחירי רצפה. בימי ראשון מוגשת בראנץ' שכוללת ארוחת בוקר אנגלית, תה/ קפה, ומיץ או פרוסקו במחיר 14.90 יורו.
כיאה לפאב אנגלי מסורתי, המקום פתוח משעות הבוקר עד הלילה ובכל ימות השבוע מוקרנים בו משחקי כדורגל ורוגבי. באביב ובקיץ אפשר גם לשבת לספסלים הגדולים שנמצאים מחוץ לבר, ואין צורך לציין שכמעט כל הצוות מגיע מהממלכה הבריטית, כך שהשפה השלטת במקום היא proper English.

לאתר >>

כתובת: Niedenau 2

 

e-max.it: your social media marketing partner

כתבות נוספות שתאהבו לקרוא: